Hoeveel kost praktijkexamen

Het praktijkexamen is de laatste stap in het behalen van je rijbewijs. Weet je dit examen succesvol af te leggen dan ben je voortaan in het bezit van een autorijbewijs.

Je kunt dan in een auto de weg op. Heb je inmiddels de leeftijd van 18 jaar bereikt dan kan je dit geheel zelfstandig doen. Ben je nog in het 17e levensjaar dan zal je eerst nog een tijdje onder begeleiding moeten rijden met het 2toDrive programma.

De gehele rijopleiding is afgestemd op het slagen voor het praktijkexamen bij het CBR. Rijlessen volgen om tot dit punt te komen kost geld, maar ook aan het praktijkexamen zijn kosten verbonden. Hoeveel kost een praktijkexamen anno 2017?

Kosten en benodigdheden

hoeveel kost praktijkexamenDe kosten voor een praktijkexamen bij het CBR zijn 100 euro. Hiervoor kan je het 55 minuten durende examen gaan volgen. Een herexamen als je niet de eerste keer weet te slagen is opnieuw dezelfde 100 euro. Lukt het je na meerdere keren nog niet om te slagen, dan heb je na vier keer zakken ook de optie om een speciaal faalangst examen te volgen.

Hierbij krijg je meer tijd voor het afrijden en verloopt het examen ook iets anders. Een faalangst examen voor het rijbewijs B kost daarom ook iets meer. Hier moet je namelijk 147 euro voor neertellen. Een geldig identiteitsbewijs behoort tot de minimale benodigdheden voor het examen. Op je uitnodiging praktijkexamen staan alle benodigdheden vermeld.

Praktijkexamen aanvragen

Het praktijkexamen aanvragen kan je het beste uitbesteden aan je rijschool waarbij je rijlessen volgt. Je moet hiervoor wel de rijschool machtigen met je digid. De reden dat je beter je rijschool het praktijkexamen aan kunt laten vragen is dat zij dan ook weten op welke datum je klaar moet zijn om dit succesvol af te leggen. Daarbij kan de instructeur ook bij het examen aanwezig zijn om te observeren hoe dit gaat. Mocht je niet in een keer slagen dan weet de rijinstructeur precies wat er mis is gegaan en waar je nog even extra aandacht aan moet besteden om de volgende keer wel te slagen voor je rijbewijs.

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: