Wat kost je Rijbewijs nou precies

Helaas omdat een De Beste Rijschool Voor Jouw Persoonlijk, niet altijd per se de goedkoopste is. Ik begrijp en vind het ook logisch dat mensen daar primair naar kijken, maar er zijn een aantal punten die mensen zich niet direct realiseren. 

PAKKET OP MAAT

Omdat ik erg flexibel ben bied ik altijd al mijn leerlingen deze optie aan, het is vaak niet de goedkoopste optie maar meestal wel de meest comfortabele. Ik pas het pakket precies “op maat” aan op jouw wensen. Om je een 'op maat' pakket te kunnen aanbieden hebben we wel wat informatie van je nodig. Denk aan dingen als motivatie, maar ook natuurlijk je rijkunsten.

Voordat we ook maar enig advies kunnen uitbrengen plannen we eerst een Proefles in. Hier heeft iedereen recht op bij onze rijschool en we maken hiervan gebruik om te kijken naar wat de wensen zijn. Ook word er direct gekeken naar de mogelijkheden en aan het einde van de les krijg je uiteraard wat feedback maar ook een schatting van wat we je kunnen aanbieden. Hoeveel lessen we denken dat je nodig hebt en welke pakketten geschikt voor je zijn.

Wil jij een Pakket op Maat?​

BASIS PAKKET  €997,-

Dit pakket is het meest verkochte pakket bij onze Rijschool in Almere. Dit komt natuurlijk omdat dit de basis is van onze Voordeel Pakketten, het begint allemaal met het basis pakket.

Hoe meer en groter het voordeel pakket, hoe meer voordeel!

Om gebruik te kunnen maken van alle andere voordeel pakketten hieronder moet je eerst het basis pakket hebben afgenomen, maar ze zijn het waard hoor… 

Dit Pakket bestaat uit:
* Een Praktijk Examen

* 14 Rijlessen van een Uur

* Een TussenTijdse Toets

* Theorie Cursus

* Een Eigen Verklaring

* Gratis Proefles

LET OP: Alleen het BASIS PAKKET kan uitgebreid worden met de volgende 4 Uitbreidingspakketten. Alle uitbreidingspakketten kunnen meerdere keren worden toegevoegd aan het BASIS PAKKET. Ook worden alle niet gebruikte praktijkexamens terugbetaald.

GARANT 10

610,- euro

  • 10 Rijlessen
  • CBR Rijexamen

​Begin Direct

GARANT 5

430,- euro

  • 5 Rijlessen
  • CBR Rijexamen

​Begin Direct

SUPER 5

180,- euro

  • ​5 Rijlessen

​Begin Direct

SUPER 10

360,- euro

  • 10 Rijlessen

​Begin Direct

Garant Pakketten

Het grote voordeel aan de Garant pakketten is dat je examen garantie hebt want je krijgt bij dit pakket een examen bovenop het examen uit het basis pakket! je hebt de keuze uit een pakket van 5 uur of van 10 uur. Ideaal om een persoonlijk pakket samen te stellen, precies hoe je zelf wilt.

Super Pakketten

Helemaal super als aanvul-pakket.. een keuze uit tien of vijf lessen, het lijkt erg op de pakketten hierboven alleen dan zonder examen. Als je bezig bent om je pakketje samen te stellen dan heb je wat vulling nodig om ervaring op te doen. Afhankelijk van je progressie en ervaring wil je genoeg lessen hebben om niet in ‘lesnood’ te komen.

​NIET MEER DUIDELIJK?

We kunnen best begrijpen als je even door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je liever iemand aan de telefoon die het je even rustig uitlegt? Of heb je een vraag die niet word beantwoord op de site?

SNELCURSUS  €1​​799,-

* 30 uur Les

* 1 Examen

* 1 Eigen verklaring

* 1 Gratis proefles

Speciaal voor de mensen die snel (en dan bedoel ik binnen een week) hun rijbewijs nodig hebben. Klik hier voor meer informatie over het spoedcursus pakket

Persoonlijk een van mijn leukste pakketten vind ik zelf, lekker doorwerken en snel resultaat boeken! 

RED ME CURSUS  €647,-

In eerste instantie was het een pakket voor Leerlingen die problemen hadden bij hun huidige rijschool, maar er komen regelmatig mensen die al elders rijervaring hebben opgedaan die toch erg geïnteresseerd zijn in deze Cursus. Dus wellicht voor jou ook interessant!

* 10 Lesuren (echte uren)

* 1 Examen

* Kan met elk Pakket Gecombineerd worden!

RE-FRESH CURSUS  €197,-

Voor mensen die lang niet hebben gereden en een opfrissertje willen. Regelmatig hebben we mensen die al wat ouder worden en gewoon weer even les willen. Of misschien heb je echt maar 5 rijlessen nodig? Met dit pakket pak je toch dat extra voordeel en je hebt alsnog recht op een gratis proefles!

* 5 uur Rijles, van 60 min, natuurlijk

* Kan ook met elk Pakket Gecombineerd worden!

LOSSE LESPRIJZEN4 PUNTEN OM TE CHECKEN VOORDAT JE EEN RIJSCHOOL KIEST

1. Correct de prijzen van de rijscholen vergelijken…

Natuurlijk raad ik je aan om naar de prijzen van de verschillende rijscholen te kijken, zo kan je immers het beste inschatten wat de kosten van je rijbewijs gaan zijn. MAAR LET OP! Niet alle rijscholen vinden dat een lesuur 60 minuten duurt!

Mede door de huidige concurrentie, worden er allerlei trucjes en woordspelingen gebruikt om heel goedkoop te lijken maar dat achteraf niet te zijn. (waardoor er vaak conflicten ontstaan en ik weer een tal leerlingen ontvang die slecht behandeld zijn bij hun vorige rijschool, maar goed)

Er word reclame gemaakt met erg lage prijzen per uur, maar een uur is geen 60 minuten maar bijvoorbeeld 40 minuten. Dan lijkt het dus op goedkope rijlessen maar helaas, dus trap er niet in.Bij onze rijschool in Almere is een lesuur ook echt 60 minuten, dus dan hoe je jezelf daar geen zorgen om te maken!

2. Is de proefles gratis?

Nog een “Oplet-Moment” voor jullie is het hele proefles verhaal. Er zijn rijscholen die geld willen hebben voor een proefles, Prima, ze zijn eerlijk en adverteren ermee.

Helaas heb je ook rijscholen die zeggen dat een proefles gratis is, en waar er dan in de “onzichtbare lettertjes” staat dat de proefles toch wel geld kost als je geen pakket afneemt. Daar moet je voor oppassen! Ik bedoel niet dat dit gelijk slechte rijscholen zijn, ik wil alleen maar zeggen dat je dan wel goed de voorwaarden moet lezen 😉

Bij Lessen in Almere is een proefles natuurlijk gewoon GRATIS, wij hebben een iets andere filosofie dan de meesten. Wij vinden dat een proefles gratis hoort te zijn omdat je iets uitprobeert en als je uiteindelijk dus niet tevreden bent dan hoef je daar natuurlijk niks voor te betalen.

3. Check altijd of er een klik is met de rij-instructeur…
We hadden het net over een proefles, ik heb alleen niet benadrukt hoe belangrijk een proefles is, maar nu dus bij deze.

“Ik denk dat de klik met je rijinstructeur Het Aller Belangrijkste is”

Je kan zoveel geld besparen door voor een rijinstructeur te kiezen waarmee je het kan vinden. Je leert sneller, je neemt sneller dingen aan en je voelt je niet gelijk afgezeikt als je een keer wat verkeerd doet. En alleen dat al scheelt je een aantal uur en een aantal rijles uren kosten al gauw 200-300 euro!

Wat nog meer meespeelt is Stress! Dit is namelijk reden nummer 1 dat leerlingen zakken, je ziet het vaker dat mensen top kunnen rijden alleen dat stress ze de das om doet. En dat is jammer, erg jammer…

Nog een reden om te kiezen voor een instructeur die je ligt. Als de sfeer goed is in de auto en als je jezelf op je gemak voelt dan ben jij aan het einde van de rijopleiding lekker zelfverzekerd! Hierdoor heb je nog meer kans op in 1 keer slagen en daar bovenop heb je een leuke tijd gehad

4. Hoe gaat het Afspraken proces en hoe is de communicatie?
Tot slot wil ik zeer sterk aanraden dat, als je toch lekker koppig geen proefles gaat nemen, je niet alleen maar kijkt naar de website van de rijschool. Of naar de advertenties in de krant of op Facebook etc…

Bel de Rijschool even op en stel ze een paar kritische vragen, kijk hoe erop gereageerd word en hoe ze met je omgaan. Het is dan al velen malen beter in te schatten waar je bij in de auto stapt en beter in te schatten of er een dergelijke klik bestaat.