Manoeuvres rijexamen b

Manoeuvres rijexamen bHebben we het over de manoeuvres van het rijexamen b, dan denken de meeste mensen aan de bijzonder verrichtingen. Bijvoorbeeld het keren op de weg, achteruit inparkeren of fileparkeren. Dit zijn natuurlijk manoeuvres die aan bod kunnen komen wanneer je moet afrijden om je rijbewijs B te behalen.

Het begrip is echter veel breder en omvat alle manoeuvres die je met een auto moet rijden om door situaties in het verkeer te komen. Om het praktijkexamen voor rijbewijs B goed door te komen zal je deze allemaal onder de knie moeten hebben. We geven enkele voorbeelden van de meest essentiële manoeuvres die je jezelf moet aanleren om in staat te zijn te slagen voor je rijbewijs.

Wegrijden in een auto

De eerste en misschien wel belangrijkste manoeuvre die je onder de knie moet krijgen is het wegrijden in een auto. Hiermee begint immers iedere autorit, ook bij onze Almere Rijschool. Het klinkt misschien simpel, maar veel mensen gaan hier al mee de fout in. Het wegrijden in een auto vereist het volgen van een vast proces. Het begint met het omdoen van de gordel en het afstellen van de spiegels. Vervolgens moet je goed in deze spiegels kijken of je veilig weg kunt rijden. Ga je vanaf een parkeerplaats de weg op zet dan je knipperlicht uit.

Van rijstrook wisselen

Tijdens het autorijden in de stad of op de snelweg komt het regelmatig voor dat je van rijstrook moet wisselen. Dit is dan ook een manoeuvre die je tijdens het rijexamen b zeker tegen zult komen. Van rijstrook wisselen is nodig wanneer je een auto in wilt halen of als je moet voorsorteren om even verderop naar links of naar rechts wilt afslaan. Een van de essentiële manoeuvres voor het rijexamen dus.

Achteruit kunnen rijden

Een manoeuvre die je niet altijd tijdens een autorit tegenkomt maar die je wel in staat moet zijn om uit te voeren is het achteruitrijden. Dit vereist een toch wel speciale techniek die anders is dan het normale autorijden. Een examinator weet dit natuurlijk en zal daarom vaak tijdens een rijexamen testen of iemand in staat is om achteruit te kunnen rijden.

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: