Rijbewijs verlengen 75 jaar

Rijbewijs verlengen 75 jaarEr zijn ontzettend veel ouderen in ons land die in het bezit zijn van een rijbewijs. Echter is niet iedere seniore er van bewust dat er speciale eisen gelden voor de mensen die ouder zijn dan 75 jaar. Het is namelijk zo dat deze mensen hun rijbewijs moeten laten verlengen.

Dit wordt gedaan om te voorkomen dat mensen die eigenlijk niet in staat zijn om de weg op te gaan toch gaan rijden. In dit artikel zullen wij je de belangrijkste informatie laten zien met betrekking tot een rijbewijs verlengen voor 75 jaar. Deze informatie van Almere rijschool geeft je alle handvaten die je nodig hebt om jouw rijbewijs mogelijk te verlengen.

Een verlopen rijbewijs

Wanneer jouw rijbewijs op je 75e of na je 75e verloopt zal je deze moeten verlengen. Wil je deze verlengen dan zal je over een Gezondheidsverklaring moeten beschikken. Deze verklaring laat zien dat je nog steeds in staat bent om veilig achter het stuur te zitten. Hierna zal je voor een onderzoek naar een arts moeten. Deze zal bepalen of je inderdaad veilig kunt rijden. Het is belangrijk dat je de Gezondheidsverklaring zo snel mogelijk invult. Op die manier voorkom je dat je lang moet wachten voordat je jouw rijbewijs kunt verlengen.

Hoe een rijbewijs verlengen

Je kunt online een verzoek indienen voor het verlengen van je rijbewijs. Mocht je hier niet zelf uit kunnen komen dan zou je ook naar het gemeentehuis kunnen gaan om dit te regelen. Je hebt voor de verlenging van het rijbewijs een DigiD en een gezondheidsverklaring nodig. Tevens zal je dus over een verklaring van de arts moeten beschikken, deze krijg je van hem of haar mee.

Op de site van het CBR kun je precies vinden wat je moet doen om een rijbewijs te verlengen na 75 jaar. Als je bepaalde vragen hebt met betrekking tot de verlenging dan is het mogelijk om gebruik te maken van de chatservice. Wanneer je jouw rijbewijs niet verlengd maar gewoon door blijft rijden riskeer je een boete van ruim 340 euro. 

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: