Theorie examen aanvragen

theorie examen aanvragenWil je op kunnen gaan voor het praktijkexamen achter stuur dan zal je eerst jouw theorie examen moeten halen. Nu kun je niet zomaar bij het CBR binnenlopen om een examen te volgen, je moet namelijk eerst het theorie examen aanvragen.

Aangezien er nog altijd vragen bestaan rondom het theorie examen aanvragen is het van belang om hier wat dieper op in te gaan. Dankzij dit artikel van autorijschool Almere zal je alles weten wat je moet weten voor het aanvragen van dit examen.

Hoe moet je een theorie examen aanvragen

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Hoe moet je precies jouw theorie examen aanvragen? Dit kun je doen via de site van het CBR. Zoals je waarschijnlijk wel weet is dit de instantie die zich bezighoudt met de rijlessen. Je kunt op de site van het CBR inloggen met je DigiD. Mocht je deze nog niet hebben dan zal je deze eerst aan moeten vragen.

Doe dit op tijd, het duurt namelijk een aantal werkdagen voordat je jouw wachtwoord in je brievenbus krijgt. Als je dit eenmaal hebt gedaan kun je via de site van het CBR aan de slag met het aanvragen. Eigenlijk wijst alles wel zichzelf, je hoeft alleen op de rechterbovenbalk te klikken om naar het portaal te gaan. Door de stappen te volgen en door jouw verzoek in te dienen zal je in staat zijn om een theorie examen aan te vragen.

Hou er trouwens rekening mee dat het theorie examen niet gratis is om te volgen. Je moet op dit moment €34,50 betalen om het theorie examen te maken. Je hoeft dit overigens pas te betalen wanneer je het examen gaat maken, je hoeft dus nog niet te betalen wanneer je alleen besluit om een examen aan te vragen.  Door zo snel mogelijk jouw theorie examen aan te vragen zal je binnen no time in staat zijn om op te gaan voor het praktijkexamen. Het is nog altijd verplicht om eerst je theorie te halen voordat je op kunt voor de praktijk, hier kom je helaas niet onderuit.

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: