Wat kost een rijbewijs

wat kost een rijbewijsDe kans is vrij groot dat jij van plan bent om een rijbewijs te halen, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Veel mensen die willen beginnen met hun rijlessen vragen zich af hoeveel geld ze kwijt zullen zijn voor een rijbewijs.

Nu is de vraag ‘wat kost een rijbewijs’ niet zo makkelijker om te beantwoorden. Het hangt namelijk van een hele hoop verschillende factoren af. Om het toch wat makkelijker voor je te maken hebben we in dit artikel het een en ander voor je op een rijtje gezet. Deze informatie van rijschool Almere maakt het net even wat makkelijker om te zien wat je te wachten zal staan.

Wat kost een rijbewijs gemiddeld?

Over het algemeen is een rijles 39 euro per stuk, dit volgt ook wel uit een grootschalig onderzoek van het CBR. Nu is het wel zo dat een rijschool zelf de prijzen kan hanteren, hier zit dus onderling verschil tussen. Gemiddeld gesproken moet je om en nabij de 35 a 40 lessen volgen voordat je klaar bent om op te gaan voor het rijexamen.

Ook dit zal afhangen van persoon tot persoon, de een is nu eenmaal beter dan de ander achter het stuur. Wanneer je voor het eerst je rijles krijgt zal de instructeur een inschatting maken van de hoeveelheid lessen die je nodig zal hebben. Als je dit bedrag vermenigvuldigd met de gemiddelde kosten weet je wat een rijbewijs kost. Gemiddeld gesproken ben je minimaal 1200 euro kwijt.

Bijkomende kosten voor de rijlessen

Je krijgt echter ook te maken met bijkomende kosten wanneer je rijlessen wilt volgen. Deze bijkomende kosten zien voornamelijk op het theorie examen en op het aanvragen van het rijbewijs zelf. Een theorie examen volgen kost op dit moment 37 euro. Wil je optimaal kunnen oefenen dan zal je over het nodige oefenmateriaal moeten beschikken. Ook dit brengt kosten met zich mee. Wat kost een rijbewijs dus gemiddeld? Dat hangt volledig af van wat je graag wilt tijdens het rijlessen. Over het algemeen zal je aan een bedrag van 1500 euro moeten denken.

 

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: